Karen Margrethe Christensen

Mød Karen Margrethe Christensen

“Hvis man har lyst til at dygtiggøre sig og udfordre sig selv gymnastisk samt dansemæssigt, så vil jeg helt klart anbefale det!!”

Alder?
Jeg er 20 år

Hvor bor du nu?
Lige pt. bor jeg hjemme hos mine forældre i Mausing.

Hvad laver du til hverdag?
Min hverdag har været meget svingende i de sidste 6 måneder. Jeg startede med at arbejde i et køkken i Hørning nær Aarhus, og ved siden af det hjalp jeg også til hjemme på mine forældres gård. Efter et par måneder rejste jeg til både Nord- og Sydamerika i to måneder. Nu hvor jeg igen står på dansk jord, arbejder jeg stadig ude i Hørning, men om ca. to uger (d. 31. januar) starter jeg på Skoleskibet Danmark.

Hvor boede du før Gym College?
Jeg boede hjemme hos mine forældre i et år, idet jeg lige var kommet hjem fra to efterskole ophold.

Hvad lavede du før Gym College?
Jeg havde tilbragt to år på efterskole, henholdsvis Bjergsnæs efterskole i 9. klasse og Ågård efterskole i 10. klasse. Derefter flyttede jeg hjem til mine forældre og startede på gymnasiet i 1.g.

Hvorfor Gym College?
Jeg havde brug for at komme hjemmefra, da der ikke skete det helt store i Mausing. Derudover ønskede jeg at blive ved med at dygtiggøre mig gymnastisk og dansemæssigt, mens jeg samtid tog min gymnasialeuddannelse, så derfor var det oplagt, at jeg skulle starte på college.

Hvordan var det det sociale liv? (evt. sammenlignet med det du ville have haft derhjemme).
Det sociale liv på college var godt, idet vi ikke var specielt mange, så man kom hurtig til at kende hinanden. Pga. den lille flok som vi var, betyd det, at vi hele tiden gik op og ned af hinanden, og derfor lærte vi hurtig hinandens gode og dårlige sider at kende, hvilket kun var med at skabe et godt sammenhold mellem os.

Hvordan var/er maden på GIV?
Maden er overraskende god og varierende på GIV. En ting er helt sikkert, og det er, at man aldrig går sulten rundt.

Hvordan var/er faciliteterne på GIV?
Danse faciliteterne er rigtig gode, og især holdsalen er dejlig at træne i, da rummet ikke er for stort, og den ene væg består af et stort glasparti, som (man kan sige sig selv) giver masser af lys til rummet, så man ikke har følelsen af, at man står i en gammel, kold gymnastiksal uden noget lysindfald. Og det bedste er, at man frit kan benytte alle skolens faciliteterne, præcis som det passer én.

Hvad synes du om skolen mere generelt?
Jeg synes GIV er noget helt specielt, og jeg tror, jeg altid vil anse GIV som mit andet hjem. Man er altid velkommen deroppe og atmosfæren der gør, at man føler sig hjemme fra dag et af. Og dette er jeg bestemt ikke den eneste, som føler. Når tidligere elever mødes med hinanden på skolen, kan man tydeligt se og mærke, at de føler præcis det sammen, og selv om man ikke kender dem, fordi de var elever før man selv startede, så deler man et slags bånd med dem, fordi vi alle er medlemmer i GIV familien.

Hvad synes du om underviserne og træningen på Gym College.
Træningerne var/er noget andet, end hvad jeg tidligere havde været vant til, da det foregår i en lille gruppe, hvilket vil sige, at man ikke kan gemme sig i flokken. Dette er med til at alle bliver set, og alle kan blive rettet og få den vejledning de har brug for. Derfor oplever man hurtig en udvikling på college. Derudover bliver man som college elev præsenteret for mange forskellige stilarter og teknikker, som er med til at udvide ens horisont, og måske hjælpe én til at finde ud af, hvilken salgs danser man er.

Hvilken indvirkning tror du Gym College Viborg, har eller har haft for dine muligheder indenfor dans og gymnastik i dag?
College har helt klart være med til at give mig en større selvtidlig og bevidsthed om, hvilken salgs danser jeg er, da jeg tør være mig selv 100%, når jeg går på gulvet, og ikke prøve at være eller efterligne nogen anden. Derudover tror jeg også, det er en fordel for mig, at have prøvet så mange forskellige stilarter, selvom jeg ikke mestre dem til perfektion, men det at have prøvet dem før gør alligevel meget.

Hvad er dine mål og drømme for fremtiden?
En af mine store drømme er at blive gymnast på Verdensholdet. Måske lykkes det ikke denne gang at indfri drømmen, da det er min første verdensholdsudtagelse, men jeg vil blive ved med at stille op, indtil jeg kommer på.
Derudover elsker jeg at undervise andre i gymnastik og give mine gymnaster den samme glæde ved gymnastikken, som jeg har. Derfor vil jeg uden tvivl blive ved med at undervise og måske søge en efterskolelærerstilling.

Hvad kan du tage med dig fra Gym College, i forhold til udtagelsen til Verdensholdet?
Som nævnt tidligere, så tør jeg at være mig selv, når jeg går på gulvet, hvilket er noget træningerne på college har lært mig. Udover dette så har college også lært mig at være omstillingsparat, og ikke se mig sur på ting som er svære, men derimod se det som en udfordring, der skal klares. På Verdensholdet befinder man sig hele tiden sammen med den samme lille flok, hvilket jeg har været vant til at gøre i to år på college. Jeg har derved lært, hvor vigtigt det er, at få tingene til at fungere og snakke om de ting, som ikke fungerer, fordi ellers kan der ikke lade sig gøre, at få fællesskabet til at spille.

Hvad betyder det for dig, hvis du kommer med på Verdensholdet?
Jeg vil blive utrolig glad, da det vil være en drøm som gik i opfyldelse. Dertil vil det også betyde, at jeg vil være med til at udvikle og forme gymnastikken, samt udfordre måden vi normalt gør tingene på i gymnastikverdenen. Ikke nok med at det kun vil være gymnastikken vi udvikler, så vil jeg selv som både gymnast og person også udvikle mig og blive mere erfaren og belært. Tanken om, at det ikke kun er den danske gymnastik, hvor man udvider horisonten for, hvordan tingene også kan gøres, men det især også er de forskellige kulturer ude i verden, man viser, hvordan man også/ellers kan gøre tingene på, er måske det jeg vil glæde mig allermest til, hvis jeg bliver udtaget.

Levede dit ophold på Gym College op til dine forventninger?
Jeg havde faktisk ikke de helt store forventninger inden jeg startede på college. Mine forventninger var nemlig, at jeg vil blive en bedre gymnast, og jeg vil få nye venskaber. Nu her 2 år efter, er jeg ikke kun blevet en bedre gymnast, men jeg er også blevet en bedre og mere erfaren danser, og de nye venskaber er nogle, jeg tror vil holde i mange, mange år. Så ja – mine forventninger lever fuldt ud op til forhåbningerne.

Kan du anbefale Gym College?
Hvis man har lyst til at dygtiggøre sig og udfordre sig selv gymnastisk samt dansemæssigt, så vil jeg helt klart anbefale det!!