Rytme & dans

Er du vild med at bevæge dig til musik?
– og vil du gerne udvikle dig indenfor både dans og rytmisk gymnastik, har du nu muligheden for at søge om plads på Gym College Viborg. Her kan du blive del af et trygt kostskolemiljø, hvor fællesskab og ansvarsbevidsthed prioriteres højt.

Du deltager i 3-4 ugentlige træninger som skiftevis ledes af kreative, erfarne og fagligt ambitiøse undervisere i dans og rytmisk gymnastik. Undervisningen er baseret på et teknisk niveau, hvor den enkeltes udvikling er i centrum. Træningen er placeret om eftermiddagen, så du har mulighed for at lave lektier og dyrke andre interesser om aftenen.
En af de ugentlige træninger er på Viborg Dansekompagni, se mere her: Viborg Dansekompagni

Derudover er det muligt at træne sammen med højskoleleverne, deltage i workshops som arrangeres af skolen og endelig er der mulighed for at stille op til udtagelse på Elitehold Viborg. Se mere om Eliteholdet her: Elitehold Viborg

 

Gym College Viborg består også af en springdel, som fungerer under samme betingelser som danse- og rytmesiden. Fællesskabet mellem de to linjer vil blive prioriteret højt samtidig med at der er daglig kontakt til højskolens lærere, elever og andre ansatte på stedet.

En verden af træning og uddannelse

Uddannelsen følger de normale ungdomsuddannelser i byen – men samtidig med skolearbejdet har du mulighed for mindst seks træningstimer om ugen.

Du kan få en fuld ungdomsuddannelse via en af vores samarbejdsskoler, som du kan bruge til at søge ind på videregående uddannelser, tage elevplads eller lignende.
Er du startet på en ungdomsuddannelse i din hjemby, kan du søge om overflytning til en skole i Viborg.
Du kan også være hjemmeboende eller dagselev i en periode af din tid på Gym College, evt. indtil du kan modtage SU. Læs om SU regler her.

 

Det unikke er selvfølgelig, at du kan få tid og adgang til faciliteter til at træne og forbedre dine evner inden for spring eller dans og rytme.

På Gym College får du undervisning i både dans og rytmisk gymnastik. Vi prioriterer begge dele højt.

Vores erfaringer fra højskolens korte og lange kurser og Elitehold Viborg viser, at kombinationen giver en helt særlig bevægelsesoplevelse.

Du kommer til at arbejde målrettet med at opbygge evnen til både at kunne kombinere og adskille dansens og gymnastikkens grundtræningselementer, teknikker og genrer og dermed udvikle dine bevægelsesfærdigheder og  din bevægelsesbevidsthed.

Målet er at udvikle alsidige, smidige, stærke og udtryksfulde bevægere der kan begå sig menneskeligt og fagligt i både dansens og gymnastikkens mangfoldige og krævende verdener. På Gym College indgår du i et trygt og socialt miljø, hvor en grundlæggende pædagogisk opmærksomhed kommer til at spille en stor rolle for din trivsel i både træning, skole og fritid.

Forudsætninger

For at blive optaget skal du først og fremmest være egnet til den ungdomsuddannelse, du vælger. Du skal have en seriøs indstilling til skolearbejdet. Skolen kommer i første række. Vi forventer selvfølgelig også, at du er en dygtig gymnast. Du skal træne seriøst og målrettet og have stor lyst til at blive bedre. Vi forventer et reelt engangement i træningen, for kun på den måde får alle 100% ud af at tage en ungdomsuddannelse på Viborg Gym College.

Målsætninger

Som en del af jeres ophold vil der hvert halvår blive afholdt en individuel målsætningssamtale. Her er det meningen at den enkelte elev, sammen med de tilknyttede undervisere, skal udarbejde en målsætning for træningen og livet på college. Dette bliver et værktøj og rettesnor for henholdsvis eleven og underviserne til at kunne følge elevens individuelle udvikling.

Skole og træning

Uddannelsen følger de normale ungdomsuddannelser i byen – men samtidig med skolearbejdet har du mulighed for mindst seks træningstimer om ugen. Du får en fuld ungdomsuddannelse via en af vores samarbejdsskoler, som du kan bruge til at søge ind på videregående uddannelser, tage elevplads eller lignende. Det unikke er selvfølgelig, at du kan få tid og adgang til faciliteter til at træne og forbedre dine evner inden for spring eller dans og rytme.

Danmarks bedste faciliteter

På Gymnastik- og Idrætshøjskolen Viborg finder du faciliteter, som du ikke finder andre steder.

Vi forsøger hele tiden at forny og udvikle vores faciliteter, så du som elev får det bedste af det bedste!

Se mere

Hverdagen

College vil være rammen om fritid og dagligdagen for dig og mange andre elever. Samlet for alle vores elever er, at de er unge mennesker, der elsker idræt og som gerne vil udvikle sig personligt. Derfor er fysisk aktivitet en fast del af hverdagen for alle – også uden for undervisningen. Du er dermed sammen med mennesker som vil det samme som dig!

En anden fast del af hverdagen er de lækre måltider, som giver kræfterne til den fysiske aktivitet. Vores køkken er kendt for at lave fantastisk mad.

Din uddannelse er vigtig og du følger undervisningen på normale betingelser. Du kan få hjælp til at strukturere din hverdag, så du kan nå det hele.

Vores forventning til dig er, at du er en seriøs gymnast, som har lyst til at udvikle dig inden for gymnastikken og indgå i et socialt fællesskab.

Optagelse

Ansøg om optagelse på Viborg Gym College ved at udfylde en tilmeldningsformular. Vedhæft gerne udtalelser fra trænere og lærere, som kender dig allerede ved dette punkt.