Spring

Er du vild med springgymnastik?

Kan du ikke få nok af flikflak, skruer, kraft-barani, dobbel backs og alle de andre fede spring på airtrack, fiberbane og trampet?

Som springgymnast på Gym College Viborg garanterer vi at du vil blive udfordret i dine evner som springer! Du får masser af mulighed for at udvikle dig, i samarbejde med nogle af landets bedste undervisere.

Kombiner din spring-træning med en ungdomsuddannelse, og få det bedste ud af det begge dele!

2 ugentlige springtimer – og mulighed for mere
I dit skema ligger to springtimer og en fysisk træning om ugen. Derudover har du mulighed for at træne selv i springcentret.
Timerne ligger efter skoletid om eftermiddagen og der efter er der mulighed for at træne på lokale hold om aftenen.

Samlet over en uge er der en ligelig fordeling mellem teknisk træning, styrketræning og rytmisk træning, så du får dækket alle aspekter. Derudover deltager Gym College i diverse forårsopvisninger, enten alene eller sammen med højskolens elevhold og Elitehold.

Deltag på lokale hold om aftenen
Du har mulighed for at deltage i aftentræninger på lokale hold – f.eks. i:

  • Viborg Gymnastikforening
  • Silkeborg Pigerne og Drengene
  • DGI Midtjyllands landsdelshold

Du kan også træne på egen hånd sammen med de andre college- eller højskoleelever. Vi stiller faciliteterne til rådighed, og har en godt udstyret springsal, spejlsal, gymnastiksal, fitnesscenter, svømmehal, den skønneste, bakkede natur lige uden for døren og en masse andre fede ting!
Du kan blandt andet læse om fitnesscentret på højskolen på fitnessviborg.

Et godt fundament sikrer at du når toppen
Som et supplement til jeres linjetræning får I én gang om ugen, det vi kalder alsidig fysisk træning. Det er træning, der rummer alt lige fra funktionel styrketræning til træning, hvor fokus er på det relationelle.

I denne træning vil der gennem året blive koblet teoretiske perspektiver i forbindelse med ernæring, skadesforebyggelse, skadesbehandling og førstehjælp, idrætspsykologi og træningsplanlægning. Dette vil give mulighed for, at I kan fokusere jeres træning i langt højere grad mod den individuelle målsætning.

Forudsætninger

For at blive optaget skal du først og fremmest være egnet til den ungdomsuddannelse, du vælger. Du skal have en seriøs indstilling til skolearbejdet. Skolen kommer i første række. Vi forventer selvfølgelig også, at du er en dygtig gymnast. Du skal træne seriøst og målrettet og have stor lyst til at blive bedre. Vi forventer et reelt engangement i træningen, for kun på den måde får alle 100% ud af at tage en ungdomsuddannelse på Viborg Gym College.

Målsætninger

Som en del af jeres ophold vil der hvert halvår blive afholdt en individuel målsætningssamtale. Her er det meningen at den enkelte elev, sammen med de tilknyttede undervisere, skal udarbejde en målsætning for træningen og livet på college. Dette bliver et værktøj og rettesnor for henholdsvis eleven og underviserne til at kunne følge elevens individuelle udvikling.

Skole og træning

Uddannelsen følger de normale ungdomsuddannelser i byen – men samtidig med skolearbejdet har du mulighed for mindst seks træningstimer om ugen. Du får en fuld ungdomsuddannelse via en af vores samarbejdsskoler, som du kan bruge til at søge ind på videregående uddannelser, tage elevplads eller lignende. Det unikke er selvfølgelig, at du kan få tid og adgang til faciliteter til at træne og forbedre dine evner inden for spring eller dans og rytme.

Danmarks bedste faciliteter

På Gymnastik- og Idrætshøjskolen Viborg finder du faciliteter, som du ikke finder andre steder.

Vi forsøger hele tiden at forny og udvikle vores faciliteter, så du som elev får det bedste af det bedste!

Se mere

Hverdagen

College vil være rammen om fritid og dagligdagen for dig og mange andre elever. Samlet for alle vores elever er, at de er unge mennesker, der elsker idræt og som gerne vil udvikle sig personligt. Derfor er fysisk aktivitet en fast del af hverdagen for alle – også uden for undervisningen. Du er dermed sammen med mennesker som vil det samme som dig!

En anden fast del af hverdagen er de lækre måltider, som giver kræfterne til den fysiske aktivitet. Vores køkken er kendt for at lave fantastisk mad.

Din uddannelse er vigtig og du følger undervisningen på normale betingelser. Du kan få hjælp til at strukturere din hverdag, så du kan nå det hele.

Vores forventning til dig er, at du er en seriøs gymnast, som har lyst til at udvikle dig inden for gymnastikken og indgå i et socialt fællesskab.

Optagelse

Ansøg om optagelse på Viborg Gym College ved at udfylde en tilmeldningsformular. Vedhæft gerne udtalelser fra trænere og lærere, som kender dig allerede ved dette punkt.